Lažna šminka / Fake šminka

Na Facebooku sad već ima toliko profila koji se bave prodajom “Originalne” šminke, sve veliki brendovi Dior, Chanel, Lancome, MAC, a od tako velikih brendova najviše i ima “lažnjaka”.

Kinezi toliko vredno rade kako bi napravili što vernije kopije, kako bi ih mi što teže prepoznali.

U daljem tekstu pokazaću vam kako da prepoznate lažnu šminku i pritom ne bacite pare misleći kako ste pazarile npr. Diorov puder za tako male pare, a koje pri tom uopšte i nisu male, kada shvatite da ste mogle dodati još 2000 i kupiti pravi.

dior_quint649
Original
6469_536890666369327_258587704_n
Fake

 

 

Odmah će vam biti sumnjiv sam izgled koji morate priznati deluje poprilično jeftino.

1452167_617878354937224_1627664187_n
Fake
Chanel-eyeshadow-quad
Original

MAC je brend kog najčešće kopiraju i moram da vam odmah razjasnim da ne postoji MAC paleta od 88 boja, MAC paletu pravite same, tzv. Custom paletu, svaka boja ima svoje ime i ređate ih u praznu paletu(koja se dodatno kupuje) koja na dnu ima magnet kako bi se senke što bolje fiksirale. Postoji paleta od 15, 4 i 2 senke, 6 za rumenila i najnovije 12 i 24 za ruževe, korektore i ostale kremaste stvari.

mac-eyeshadow-palletseyeshadow-palette-from-china-eyeshadow-palette-wholesalers-6gdgt6of
Fake
dsc00275
Original

Takođe, ne postoje Mac palete na dva sprata, da su gore senke, a dole rumenila.

Pre koji mesec je MAC napravio pravi boom i konačno napravio svoje dve palete sa odabranih 15  boja, jedna se zove  Cool neutral i naravno kako samo ime kaže sadrži, hladne neutralne tonove, a druga Warm Neutral, sa toplim tonovima, obe palete sadrže mix sedef i mat senki. O njima će kasnije biti reči.

MAC-Neutral-Full-Palette1-1024x768
Original
MAC-Palette-Update-3
Custom Pallete

Što se MAC ruževa tiče, isto važi, svaki ima svoj specifičan naziv pri dnu pakovanja, ne postoje redni brojevi 1,2,3,4… ambalaža je jako slična ali kvalitet ni nalik, fake ruževi su širi i viši, a slova su tanja.

Počeli su da prave i Mac ruževe u kockastoj ambalaži, što NE POSTOJI!

macmakeup-cheap-MAC-makeup-lipstick-24-color-outlet-1886
Fake
MAC Lipstick collection 7
Original

I da ne izostavim četkice, koje su među vodećim četkicama na svetu, zaista su kvalitetne, ali im je i cena poprilična, zato nemojte da padnete na to da ćete set od npr. 12 četkica kupiti za 4000, jer samo MAC-ova jedna velika četka otprilike toliko košta i zato se nemojte zavaravati, MAC četkice se kupuju pojedinačno i ne postoje setovi četkica, pogotove ne u Hello Kitty futrolama 😀 , a sada vidim u njihovoj najavi da uskoro izbacuju dva seta ali po 4-5 četkica, znači još uvek nije u prodaji.

Fake Mac Brushes
Fake

Aviary uk-mg2-mail-yahoo-com Picture 5_thumb[3]
Original
MAC se konačno otvorio i kod nas u Beogradu u tržnom centru Ušće, pa možete uživo videti, opipati i omirisati sve te divne proizvode, ali ako imate nekog u inostranstvu, a znate šta vam tačno treba, moja preporuka je da vam donese, ukoliko nemate njihovu karticu sa popustom, jer kod nas  je kao i sve, iz nepoznatih razloga,  mnogo skuplje nego preko.

Jedini pravi Facebook prodavac i dobavljač od kog sam poručivala samo MAC šminku jeste Mac kozmetika ( kliknite na ime da biste otišli na FB profil) oni donose iz Budimpešte uglavnom i uvek ćete na proizvodu pronaći crnu etiketu na kojoj piše Država i adresa radnje, tako ste sigurni da ono što ste poručili jeste original.

I devojke zapamtite, nije sve u etiketi i brendu, vaša koža će najviše trpeti posledice fake šminke.

Vaša Isidora

5 thoughts on “Lažna šminka / Fake šminka

  1. Na stranici Mac kozmetika nema aktivnosti od decembra. Poslala sam im poruku, ali je nisu ni videli. Da li postoji neka druga njihova stranica? Hvala unapred 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s