Trikovi za savršeno nanošenje rumenila

blushes

Rumenilo je jedan od neizostavnih kozmetičkih prozvoda, koje svaka devojka treba da ima u svojoj kozmetičkoj torbici.  Svoje šminkanje ne mogu zamisliti bez rumenila, ono mi je uz maskaru najvažniji kozmetički proizvod. Rumenilo može isbrisati umor  s vašeg lica, dati mu toplinu i zdrav sjaj. Ukoliko želite saznati sve o njemu, nastavite čitati dalje;)

 

blush-tips-dark-skin-mainZa početak, jako je važno čime nanosite rumenilo, nemojte koristiti one pljosnate male četkice koje dobijete uz rumenilo. Efekt nanetog rumenila nikako neće biti isti kao kad ga nanosite okruglom pufnastom četkicom koja je namenjena baš za rumenilo.

Too-Faced-Peach-Beach-Sweethearts-Perfect-Flush-Blush-Postoji nekoliko vrsta rumenila, a to su rumenilo u prahu i kremasto  rumenilo. Rumenilo u prahu  se najlakše nanosi tako sto ćete se nasmejati i četkicom ovlaš dotaći najvišu tačku obraza. Kremasto rumenilo se nanosi vrhovima prstiju ili četkicom za nanošenje podloge,  trebate biti vešte kako ne biste napravile fleke po licu i to rumenilo nije namenjeno mešovitoj/masnoj koži  i ono se ne nanosi preko pudera u prahu. Takođe, ono što je bitno da devojke sa masnijom kožom treba da izbegavaju jeste rumenilo sa sedefastim sjajem iz razloga što će ono još više naglasiti proširene pore.

 

 

eva_mendez.jpg1_

 Rumenilo obavezno birajte prema boji vašeg tena, a ne zato što vam se dopala  nijansa na nekoj stranici časopisa, jer sa pogrešnom bojom rumenila umesto da izgledate sveže možda postignete baš suprotno, umoran izgled lica. Ako imate svetao ten, birajte ružičaste i zlatne tonove, a žućkastom tenu najbolje pristaju smeđi i bakarni tonovi. Crnokose devojke neka biraju jače tonove, kao što su tamnoljubičasta i breskva, a crvenokose koralne nijanse ili breskvu. Ukoliko imate preplanuli ten, odaberite koralnu nijansu ili boju kajsije.

Originalno objavljen tekst na blogu Ono Kao Blog

Autor: Isidora Beljin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s