Eyebrow tutorijal- Kako do savršenih obrva

hbz-eyebrows-Cara-Delevingne-xln sjqle0sm yh2xhdk4

Obrve su danas apsolutni hit za razliku od prethodnih godina kad smo ih čupale kao lude kako bi bile što tanje, jer je takva moda bila, ne znajući da nekima od nas te iste  obrve više nikad  neće izrasti i da ćemo ih danas crtati, tetovirati kako bi bile što gušće i lepše jer morate se samnom složiti, obrva toliko može da istakne oko, da promeni ceo izraz lica, dakle lepa obrva predstavlja jedan okvir našem licu.

worst-celeb-eyebrows-Lindsay-Lohan worst-celeb-eyebrows-Lauren-Conrad 59th Annual Golden Globe Awards

Kako danas na ulicama i na društvenim mrežama zaista možemo videti svakakve obrve, jer su neke od nas ozbiljno shvatile tu debljinu pa možda čak malo i preteruju, i popularnost Japanskog iscrtavanja obrva opasno raste, danas to stvarno svako i svakako radi, zato sam vam  obećala ovako jedan koristan tekst u slikama.

Kada sam u oktobru bila u poseti Parizu, u njihovoj Sephori pronašla sam jedan set za obrve od brenda Too Faced, inače Too Faced obožavam, tako im je sve lepo i mirisno, toliko ulažu u ambalažu i kvalitet da prosto ne možete odoleti svim tim paleticama senki, rumenila, bronzera highlightera. Ja sam se eto odlučila za Brow Envy-Brow shaping and defining kit.

DSC_1948

DSC_1950

Set sadrži, pincetu, češljić za začešljavanje obrva, i četkicu za nanošenje senki. Pincetu sam probala ali mi nije bila od neke koristi tako da sada samo služi za ukras, češljić je super, a četkica za nanošenje senki nije loša mada sam ja ipak navikla na svoju Mac-ovu 266, mnogo mi je tanja i preciznija.

Takođe, set sadrži dve senke tamno i svetlo braon, obe nijanse su malo hladnijeg podtona, tako da su idealne i uklapaju se u svaku nijansu prirodnih obrva, highlighter svetla prljavoroza masna senka i vosak za fixiranje obrva. Imaju u sklopu seta i tri plasticna šablona koji vam pomažu da same odredite idealan oblik vaše obrve, super stvarčice.

DSC_1951

DSC_1952

Moje su obrve dosta guste dužinom, ali su na početku dosta retke baš iz razloga praćenja modnih trendova tankih obrva u srednjoj školi 😀

DSC_2027

Ono što na početku treba da znate jeste da oblik obrva nije isti za svakog, to zavisi od oblika lica, pozicioniranih ociju i nosa, a kako da same pravilno odredite svoj idealan oblik, pogledajte sliku ispod koja veoma jasno prikazuje na koji način da odredite tačke.

ySAt64Z

Pa da počnemo, kombinovaću obe nijanse senki iz seta i one za brinete i za plavuše, tamnijom ću iscrtati ivice, a svetlijom ću popuniti unutrašnjost obrve. (Ono što je isto jako važno da napomenem jeste da ukoliko ne znate same lepo da počupate svoje obrve, nemojte eksperimentisati već lepo pronađite dobru kozmetičarku koja će to da uradi umesto vas, a na vama je da ih same ispunite i docrtate ako nešto fali).

makeup-eyebrows-tutorialbrows-makeup-tutorials--how-to-get-perfect-eyebrows---pretty-designs-0xekpcxp1. Začešljati obrve, očupkati višak i skratiti dugačke dlačice na početku obrve

2. Uokviriti ih tamnijom senkom

3. A svetlijom senkom popuniti praznine i rupice (nekad je potrebno i olovkom ili eyelinerom docrtati dlačice koje fale)

4. Highlighterom uokviriti obrvu i dobro ublendati kako se ne bi videli prelazi

5. Zatim ponovo raščešljati obrve kako bi se ublažio intenzitet senke i obrva izgledala što prirodnije

 

 

DSC_2013

DSC_2034

DSC_2030

 

DSC_2031

Ovo je krajnji rezultat, ovde sam bez šminke I naravno, kao što sam i rekla iscrtavanje obrve je za svakog individualno, na kursevima koje držim na temu – Kako samu sebe našminkati, radimo i iscrtavanje obrva jer je to nešto što ja lično zaista volim i dugo sam proučavala i učila oblike i zato sam voljna da vam to svima prenesem.

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno pitajte ovde ili u inbox na fb Isidora Make Up.

Ovakve setove za obrve imaju i brendovi kao što je Nyx Eyebrow Cake powder  i od Italijanskog brenda Kiko Eyebrow Expert Styling Kit.

Most-Common-Mistakes-that-Lead-to-Ugly-Eyebrows-tips-2014-1

web_browenvy_new_compositev2

* http://www.beautylish.com/f/awszvu/eyebrow-tutorial

* http://tesoromiolisa.com/2013/02/27/brow101/

* http://makeupforlife.net/2008/12/how-to-get-the-perfect-eyebrows-like-megan-fox.html

* http://aroundgirls.com/2014/04/26/most-common-mistakes-that-lead-to-ugly-eyebrows-tips-2014/

* http://lisamaryanderson.wordpress.com/2014/01/06/eyebrows-if-you-dont-know-now-you-know/

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s