Aura 3D Make Up sunđer vs. Originalni Beauty Blender

DSC_1943
The Original Beauty Blender VS.Aura 3D Make Up Sponge

 

Počeću od originalnog Beauty blendera- kako njihov  slogan glasi Makeup’s best friend, ja lično bez njega ne mogu zamisliti bilo koje šminkanje. Šminkerka Rea Ann Silva, osmislila je ovaj sunđer još 2003 godine i potpuno promenila način šminkanja, godine su prolazile dok ovaj izum nije obišao svet i konačno stigao i kod nas. 2013. god. Beauty Blender je dobio oskara u industriji lepote kao beauty expert.

www.beautyblender.com

Mnogi brendovi godinama pokušavaju da iskopiraju ovaj originalni proizvod, za sada niko nije uspeo u potpunosti, ali se novi Aurin 3D Make Up Sponge najviše približio. Do sada sam probala Ebelin sunđer iz DM-a, zatim Cala sunđere, kao i stari Aurin bjuti blender i ni jedan od njih mi se nije dopao, uglavnom su bili veoma tvrdi i nepraktični za korišćenje.

Beauty blender je ustvari sunđer u obliku jajeta, kombinacija nekog mikrofibera i sunđera ja bih rekla, ne deformiše se pri korišćenju i kvašenju i čini da što bolje nanesete vaš puder, korektor… da vam lice izgleda što prirodnije, sa što manje pudera ali opet savršeno pokriveno.

DSC_1947
Levo na slici TOBB Desno Aura 3D

DSC_1948

Na izgled ova dva sunđera su sličnog oblika, Aurin je za nijansu širi i svetlije roze boje.

1
Levo Aura 3D Desno TOBB oba proizvoda su suva

 

3
Levo Aura 3D Desno TOBB Ovde možete videti razliku u mekoći

2

e
Ebelin sunđer iz DM-a

 

 

 

 

 

 

Ovde na slici desno možete da vidite jedan moj stari Ebelin sunđer iz DM-a, namerno sam postavila ovu sliku kako bi uporedili njegovu tvrdoću.

On je strašno tvrd i sada kad malo bolje razmislim ne znam kako sam uopšte uspevala sa njim da se šminkam 😀

 

 

 

 

 

4
Održavanje i higijena Aura 3d sunđer

Svaki put pre korišćenja sunđer pokvasite, dobro iscedite i potapkajte peškirom, videćete da se njegov oblik promenio i da je mnogo veći ali i mekši. On mora biti vlažan kada ga koristite.

Takođe nakon korišćenja sunđer pokvasite, na dlan iscedite malo tečnog sapuna i utrljajte u sunđer, zatim laganim ceđenjem svu prljavštinu izvlačite iz njega, on je čist tek kad je voda koja izlazi iz njega čista. Isto ga dobro ocedite, obrišite peškirom i ostavite napolju da se osuši.

 

5
Aura 3D Make Up Sponge

 

Na ovoj slici sam radila konturisanje lica kremastim bronzerom, jer sam želela da vam pokažem koliko Aurin sunđer uspeva na lagan način da ublenda sve konture.

Šira strana sunđera služi za predeo oko očiju, nosa i usta, a širi deo za veće površine lica. Kratkim tapkajućim pokretima krećete se po licu.

Ovim sunđerom možete nanositi kremaste stvari, poput korektora, pudera, hajlajtera, tečnog iluminatora. Možete ga korisiti samog ili u kombinaciji sa četkama.

 

Originalni bjuti blender koristim već više od godinu dana i ne mogu da zamislim kako bi izgledalo moje šminkanje bez njega. Možete ga pronaći u Sephorinim radnjama ali mu je cena poprilična za jedan mali sunđer,  2300din ako se ne varam, što je 5 puta više od Aurinog 3D sunđera, pa vam ja toplo preporučujem ako niste profesionalni šminkeri otiđite do najbližeg DM-a, Liliy-a pronađite Aurin štand i zauvek promenite i olakšajte svoj način šminkanja.

Da li ste vi probali neki od ovih beauty blendera, kakvi su vaši utisci?

Pišite mi

Vaša Isi ❤

 

 

 

7 thoughts on “Aura 3D Make Up sunđer vs. Originalni Beauty Blender

  1. Draga Izi, vrlo lepo si nam objasnila, argumentovala i kroz fotografije približila ovaj, rekla bih – neophodan aksesoar u sminkanju. Sutra cu ga vec kupiti. Zaista odlican i sažet review. Puno pozdrava

    Like

  2. Odlicna recenzija.
    Ja sam probala Ebelin i Avon kojima nisam zadovoljna. Onaj koji meni najvise odgovara je Oriflame, daleko je meksi i pufnastiji od gore pomenutih.
    Original nisam probala, ali verujem da je ovaj Oriflame zaista dobar. 🙂

    Like

  3. Isi, probaj nove sunđere iz Alexandra, Urban Studio, najviše me podsećaju na beauty blender, fenomenalni su! Na sajmu probala, jako sam prijatno iznenađena. Konkretno roze, oblik kao real tehnique.
    :*

    Like

Leave a comment