Tonirane Kreme: Vichy Normaderm vs. Noreva Exfoliac

dsc_0055

BB kreme su nešto što sam uvek izbegavala da koristim jer sam isprobala veliki broj toniranih krema i zaista mi je bilo teško da pronađem onu koja u potpunosti odgovara mojoj koži, jer ili su premasne, preteške ili slabo prekrivaju, a kada pronađem odgovarajuću teksturu onda nema nijanse za mene tako da sa BB kremama nisam nikada u potpunosti bila zadovoljna.
Kažu da se posle puberteta koža sredi, ali sa mojim licem to nije tako, imam 33 godina i još uvek se borim sa tinejdžerskim problemima: masna koža, sebum, proširene pore, mitiseri, bubuljice. Takva koža zahteva tečni puder koji dobro pokriva, ali uz to obično ide komedogenost, pogotovo kada se često, zbog tempa života, nanese ujutro i ukloni uveče. Posle leta se ti problemi intenziviraju, koža zadeblja od stalnog uticaja UV zračenja i počinje jesenja žurka sa bubuljicama.
Danas vam predstavljam dva trenutno najpopularnija proizvoda u svetu toniranih krema.
dsc_0057
Zbog problema sa kožom o kojima sam gore pisala dermatolog me je upoznao sa brendom Noreva za koji do tada nisam čula, počela sam da koristim njihove proizvode i oduševila se, o njima sam detaljno pisala u ovom postu (Nega lica: Noreva Exfoliac).
dsc_0066
Prvu toniranu kremu koju sam kupila bila je Noreva Exfoliac Teinte Clair, kada sam je prvi put nanela na lice nisam mogla da verujem kakvu moć prekrivanja ima, dosta je gusta ali mi ne stvara osećaj težine na licu. Krema je veoma hidrantna, tako da služi i kao dnevni krem što se za mene čini kao plus. Lako se razmazuje i fino je koža upije, a posle nanošenja kože ostaje glatka i mekana. Na taj način sam svoje lice oslobodila tereta tečnog pudera jer kada uveče skinem šminku, koža nije beživotna, hrapava i umorna, već mekana i hidrirana.
dsc_0068
Tuba sadrži 30ml proizvoda, a kako na zvaničnom sajtu kažu, sastav ove kreme čini Vitamin PP(nikotin amid) i ceramid koji umiruju kožu i sprečavaju razvoj bakterija, Mikro-sunđere koji matiraju i Hidrirajuće agense koji obezbeđuju dnevnu hidrataciju koja je koži potrebna.
Ja svakako pre ove tonirane kreme stavim neku hidratantnu kremu ili iz njihove linije Noreva Exfoliac Actipur, tako da mi je koža bukvalno ceo dan matirana, bez ikakvog prosijavanja.
Pored ove Clair nijanse, postoji još jedna tamnija Dore, obe nijanse imaju topao podton sa primesama narandžastog pa sam bila dosta skeptična kada sam prvi put otvorila tube, međutim prijatno sam se iznenadila, boje se jako dobro uklapaju sa kožom, praktično su neprimetne, ali ih ja naravno uvek mešam, kao svaki šminker,  da bi dobila savršeno odgovarajuću nijansu.
dsc_0072
Kako je u apotekama bila nestašica ove Noreva tonirane kreme preporučili su mi Vichy Normaderm toniranu kremu i pošto nisam imala drugog izbora, kupila sam je pa sam tek kasnije dosta čitala o njoj.
Tako da mogu da vam dam tu informacija da je prošle godine Vichy izbacio novitet unutar linije Normaderm pod nazivom BB Clear krema namijenjena odrasloj masnoj koži sklonoj nepravilnostima.  Boju koju sam izabrala za sebe jeste najsvetlija i bila sam oduševljena, mnogo mi je bolje legla nego Norevina, više je neutralna bež nijansa. Jedino što se tiče prekrivanja nije ni približna Norevinoj, krema je dosta ređa i potrebno je naneti u dva sloja, čak nekad i korektorom moram da pokrijem neke bubuljičice.
dsc_0059
U sastavu ove kreme nalazi se 2% salicilne kiseline, beta-hidroksi kiseline sa keratolitičkim, komedolitičkim i antibakterijskim delovanjem, što znači da deluje na tri nivoa, smanjuje zadebljanje kože, kao posledica toga pore se manje začepljuju, a redukuje i prisustvo bakterija koje dovode do zapaljenja. Salicilna kiselina je sa jedne strane blagodet za masnu kožu, jer je liposolubilna, rastvorljiva u mastima, i prodire u dublje slojeve kože, a sa druge strane oprez je potreban kod osoba alergičnih na aspirin, trudnica i dece ispod 16 godina, baš zbog te dobre moći apsorpcije preko kože.

dsc_0061

Ova krema ne sadrži hemijske UV filtere, a SPF 16 se postiže uz pomoć mineralnih filtera, tako da pre nje možete da koristite bilo koju kremu sa hemijskim filterima, ukoliko se izlažete suncu. Miris je blag i prijatan, karakterističan za Normaderm liniju, a pakovanje je elegantna tuba sa 40ml proizvoda. Postoje dve boje: light i medium shade, koje su prirodne i dobro se prilagođavaju boji tena.

 

dsc_0076

 

Cena Norevine Exfoliac tonirane kreme je oko 1700din, a cena Vichy Normaderm bb kreme je oko 2200din.

 

Kakvo je vaše mišljenje o ovim kremama i da li ste imale priliku da ih probate?

 

 

 

 

One thought on “Tonirane Kreme: Vichy Normaderm vs. Noreva Exfoliac

  1. Koristim norevinu toniranu kremu. prvi put mogu nesto da stavim na lice i budem bezbrizna ceo dan jer se lice ne prosija i nije teska. Za osebe sa masnom kozom odlicno resenje!

    Like

Leave a comment