Color Correcting – Korekcija boja

Šta je to Color correcting-korigovanje boja, to je nešto što bi svako od nas morao da zna pre početka šminkanja. Korekcija boja je tehnika koju  profesionalni šminkeri primenjuju već godinama kako bi korigovali sve pigmentacije i nedostatke  na koži. Mnogi od vas su sigurno pokušavali sa ovom tehnikom pa je verovatno izgledalo prestrašno, ali tajna je ustvari u pogađanju tačne boje kojom želite da prikrijete nedostatak tj. drugu boju i posle toga njeno nanošenje i blendanje.

makeup-mistakes-rihanna-tonybarsonwi450         wpid-article-1380373-0ba1ec3600000578-528306x347

Postoji jako puno proizvoda na tržištu u formi korektora i prajmera koji služe i pomažu korigovanju. Ja lično ne volim prajmere u boji, uglavnom koristim bezbojne jer volim da koristim korektore kako bi korigovala pojedinačno određene delove lica jer kao što znate nije svaki deo lica iste boje, neko ima pojačano crvenilo na npr. obrazima, kao i  akne i bubuljice, a ima i tamne kolutove oko očiju, i jedna boja ne može uspešno pokriti sve delove.

concealer-makeup-tips-2            concealers (1)

 

colorwheel

 

E sad da bi savladali pravilnu korekciju boja morate vladati teorijom boja. Možda ste već  viđali ovaj točak boja ali ga niste razumeli, ali jednom kada ovo savladate bez puno razmišljanja ćete korigovati delove lica bez greške. Caka je u tome da se suprotne boje koriguju, plavu koriguje narandžasta, crvenu zelena, a ljubičastu žuta.

 

 

 

 

I sada možemo da počnemo sa tamnim kolutovima oko očiju, jer mnoge devojke imaju ogroman problem sa tim,

black-under-eyes i verovatno ste do sada mislile da ćete ih pokriti tako što ćete staviti što svetliji korektor ispod

očiju, kako bi što više posvetleli tu regiju, aliiiii to je greška, jer će oni tada izgledati još sivlji,

pepeljasti i uočljiviji. Dakle, kada se malo zagledate u svoje tamne kolutove videćete da se tu

naziru tonovi plave boje, zato treba uzeti boju suprotnu od plave , a to je narandžasta, zaključak

je da se tamni kolutovi oko očiju neutrališu korektorom koji vuče na narandžasto( nije bukvalno

narandžast).

Ovu boju korektora možete aplikovati i na druge tamne delove lica, kao što su  usta, brada itd.

 

Ako patite od prevelikog crvenila na obrazima, nosu, bradi, ako imate upaljene crvene akne i bubuljice, onda uzmite zeleni korektor (mint zeleni), kao što sam napomenula postoje i prajmeri zelene boje, ali ja više volim da mestimično nanosim ovaj korektor na problematične delove lica, utapkavanjem malom preciznom četkicom.

concealer

Ako imate izrazito svetlu kožu, onda sigurno kao i ja ispod očiju kao i na kapcima imate ljubičaste vene, koje je kao i tamne kolutove verovali ili ne jako teško pokriti, zato je najbolje da uzmete korektor boje lososa i u tankom sloju utapkati celo područje.

korektor

 

Nakon svih ovih korekcija, vi naravno preko toga posle stavljate u tankom sloju već uobičajeni tečni puder i da bi to sve ostalo na svom mestu preporučujem vam da pređete puderom u prahu.

O ovome, kao i o mnogim drugim šminkerskim tajnama, naučićete na kursu ~Kako samu sebe našminkati~ prijave su u toku na FB stranici: Isidora Make Up

Nadam se da sam uspela da vam razrešim neke dileme.

Vaša Isidora

 

 

*http://ladything.com/natural-remedies-for-dark-circles-under-eye/

*http://www.makeupandbeautyblog.com/makeup-tipshow-to/concealer-question-do-you-use-the-same-shade-to-cover-dark-circles-and-blemishes/

 

One thought on “Color Correcting – Korekcija boja

Leave a comment